Tykkää painike body

10.10.2020

Vain itsenäinen kunta turvaa hyvät palvelutKempele on monta kertaa ollut menettää itsenäisyyden. Joku vuosi sitten käytiin kovaa keskustelua kuntaliitoksista. Samalla oltaisiin menetetty ne loistavat palvelut mitä meillä on. Näin on käynyt miltei kaikille Ouluun liittyneille kunnille. Silloin oli todella täpärällä, että myös Kempele olisi pakkonaitettu johonkin naapurikuntaan. Otin silloin voimakkaasti kantaa Kempeleen itsenäisyyden puolesta. Aiheesta löytyy blogi-kirjoitukseni mikä julkaistiin silloin myös Rantalakeus lehdessä.


Samoin Lakeus yhteistyökuvio meinasi viedä meiltä terveyskeskuksen vuodeosaston Liminkaan. Se torppaantui eräässä valtuuston seminaarissa kun otin sopimusvalmisteluissa asian esille. Saimme sopimusluonnokseen ehdon, että vuodeosaston paikka on isäntäkunnassamme Kempeleessä. Se ei kelvannut Limingalle ja Lakeus yhteistyö kaatui ovet paukkuen. Onneksi ja saimme pitää itsenäisyyden tässäkin asiassa. Olisimme joutuneet Lakeuden alueen yhteisissä terveyskeskuksissa muitten kuntien maksumiehiksi. Emme olisi saaneet tuosta yhteistyöstä yhtään mitään muuta kuin maksumiehen roolin ja olisimme menettäneet vuodeosaston Liminkaan. Onneksi tässä kävi näin ja Kempele teki päätöksen uuden terveyskeskuksen rakentamisesta Kempeleeseen. Se oli todella vähästä kiinni että oltaisiin oltu melkoisessa sekametelisopassa mukana. 
Katso aiheesta lisää täältä.

Nyt Sote-uudistus meinaa meiltä viedä tuon itsenäisyyden jälleen kerran. Tässä hommassa vaaditaan uusilta valtuutetuilta todella hyvää asiantuntemusta, ettei heitä viedä kuin pässiä narussa.