Tykkää painike body

16.4.2017

Pakolaisongelmaan pitää löytää ratkaisu


1950-luvulla Afrikan väkiluku oli noin 230 miljooonaa mikä oli alle puolet silloisesta Euroopan 550 miljoonan väkiluvusta. 1990-luvulla Afrikan väkiluku ohitti Euroopan 700 miljoonan määrän. Afrikan väkiluku siis kolminkertaistui vajaassa 50 vuodessa. Nyt Afrikassa on jo yli miljardi (1000 miljoonaa) ihmistä. Kasvuauhti on aivan hurja. Ruokaa, terveydenhuoltoa siis hyvinvointia ja elintilaa ei riitä millään kaikille mikä väistämättä johtaa konflikteihin ja sotiin.

On ennustettu että Afrikan väkiluku on vuonna 2050 jo kolme kertaa suurempi kuin Euroopan. Afrikan väkiluku jatkaa kasvuaan ja on jo vuonna 2100 yli 4,2 mijardia (4200 miljoonaa) kun Euroopan väkiluku pysähtyy 640 miljoonan. Afrikan vaikutus maailman väestöön ja sitä kautta kehitykseen tulee olemaan lähivuosikymmeninä valtava. Nyt sen vaikutukset alkavat näkyä myös Euroopassa kun Välimeren yli suorastaan vyöryy väkeä.

Vain pitkäntähtäimen hallittu väestönkasvu voi ratkaista ongelman.

Väestökasvua hillitään monissa maissa. Jotain pitäisi tehdä myös Afrikassa ja Lähi-idässä ja pian ennenkuin homma karkaa kokonaan käsistä. Iran on loistavan hyvä esimerkki siitä kuinka väestönkasvu saatiin puolittumaan. Naimisiin menolle asetettiin ehdoksi mm. ehkäisykurssi ja ilmaiset ehkäisyvälineet. Ei se paljosta ole kiinni. Aikanaan Afrikkaan meni Euroopasta ja Suomesta lähetyssaarnaajia levittämään kristinuskoa. Samalla oltaisiin voitu antaa hyviä neuvoja tämänkin ongelman ratkaisemiseksi. Tuo ei liene myöhäistä vieläkään.

Lisää aiheesta

Afrikan väestönkasvu

Maailman väkiluku

Maailman väkiluku realiajassa

                                      Ei haittamaahanmuuttoa Kempeleeseen!