Tykkää painike body

11.2.2017

Laittomasti maassa

Turvapaikanhakijoista suuren ongelman muodostavat ne jolle ei ole myönnetty turvapaikkaa ja joiden tulisi välittömästi poistua maasta. He eivät siis ole enää turvapaikanhakijoita vaan laittomasti maassa. Osa poistuu vapaaehtoisesti mutta osa jää tänne. Sitten näille annetaan tilaisuus osoittaa täällä vielä mieltään. Maahanmuuttovirasto on todennut etteivät nämä ole avun tarpeessa tai kärsi hätää. Kuitenkin näille laittomasti tänne jääneille on alettu jakaa myös jo käteistä rahaa. Ilmeisesti heidän mielenilmauksensa on jossain kuultu. Näin ainakin Helsingissä. Katso tästä oheinen uutinen. Näin heidän laitonta oleskelua on alettu nyt myös tukea!? Päättäjät herätkää jo! Katsokaa kuinka on käynyt Tanskassa ja Ruotsissa. Kuinka helppoa onkaan ääriainesten piiloutua turvapaikanhakijoitten joukkoon kun maahantuloon ei tarvita passia eikä viisumia. EU:n rajavalvontavirasto Frontex on jo pitkään ollut huolissaan tästä ongelmasta. Aiheesta uutisoi Iltasanomat.

Oleskelussa heitä avustaa useimmiten toinen laillisen turvapaikkapäätöksen saanut tai paikkaa täältä yhä hakeva. Eikö tällainen avustaja pitäisi myös palauttaa samoilla lämpimillä takaisin?

Kielteisen päätöksen saanutta on kuulemma vaikea viedä takaisin jos maa mistä on lähtenyt puuttuu luovutussopimus Suomen kanssa.

Tuohon palauttamiseen löytyy kyllä helppo keino kun lyödään menolippu kouraan ja katsotaan että mies nousee koneeseen. Ei siinä silloin mitään luovutussopimuksia tarvita. Jos ei onnistu saamaan suoraa lentoa kotimaahansa niin sitten menolippu johonkin naapurivaltioon mistä osannee varmasti omatoimisesti perille kun on osannut tännekin tulla. Hukattu passikin tuossa matkan varrella varmasti löytyy.

Kunnioitus Suomen lainsäädäntöä kohtaa on kadonnut jopa kirkolta joka on asettunut näitten laittomasti maassa oleskelevien puolesta puhujaksi ja joissain seurakunnissa ryhtyi jopa piilottelemaan heitä. Tällaisilla toimilla kirkko kyseenalaisti viranomaisten päätökset.

Päätökset kielteisestä turvapaikkapäätöksestä on tehty varmasti perusteellisen tutkinnan jälkeen Suomen lakien mukaisesti.

Kuntia on ohjeistettu nyt niin, että laittomasti maassa oleskeleville turvataan oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Käytännössä tämä tarkoittaa myös ilmaista asumista. Saako tätä meistä kukaan?
Suomessa oli asunnottomia kantasuomalaisia viime vuonna 7500 henkilöä. Eikö Suomen kansalainen pitäisi asettaa etusijalle?

Ulkomaalaiselle laittomasti maassa oleskelevalle pitää järjestää asunto mutta kantasuomalaiset on unohdettu. Uskomattoman hölmöä touhua!
Tilastotietoa asunnottomista suomalaisista löytyy täältä.
Kuntien perustehtäviä on pitää huolta omista kuntalaisista. Ulkomaalaiset onnenonkijat eivät kuulu tähän ryhmään.

Siis meistä suomalaisista veronmaksajista tehdään näitten laittomasti maassa oleskelevien maksumiehiä. Kuntien perustehtäviin tuota ei ole kuitenkaan sälytetty ja sekin vaatii vielä lakimuutoksen.
Tässäkin perustuslakia tulkitaan miten halutaan. Perustuslaki luotiin meitä suomalaisia varten. Silloin ei varmasti ajateltu eikä lainsäätäjän tarkoituskaan ollut, että välttämätön toimeentulo ja huolenpito koskisi myös maassa laittomasti oleskelevia.

Katso valtioneuvonton ohje kuka on laittomasti maassa.


Tapio Juvani - tehdään se yhdessä


Lisää aiheesta

Koti kadulla YLE Areena

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille sittenkin käteistä rahaa