Tykkää painike body

10.11.2016

Kempeleeseen pakolaisia

Kempeleessä päättäjiä painostettiin ELY:n taholta ottamaan kuntaan kiintiöpakolaisia nykyisten muuta kautta tulleitten lisäksi. Oulu ottaa vuosittain kiintiöpakolaisia 50. Kempeleeseen niitä olisi tulossa moninkertaisesti suurempi määrä asukaslukuun suhteutettuna. Osan kuntien kustannuksista maksaa valtio ja EU. Loput kustannukset maksamme me kuntalaiset.

Ongelman taustalla on pakolaisten kieltäytyminen tarjotuista kuntapaikoista muualla Suomessa. Kuntapaikkaa pakolaiselle saatetaan tarjota esimerkiksi Suomussalmelta tai Pudasjärveltä mutta kun ne kunnat eivät heille kelpaa. Halutaan jäädä kaupunkeihin tai sitten tulla vaikka Kempeleeseen. Pakolaiset muodostavat helposti omia lähiöitä mikä aiheuttaa jännitteitä kantaväestön kanssa. Syynä on useimmiten turvapaikanhakijoitten oma huono ja jopa rikollinen käytös.

Kempeleen päättäjistä löytyy yllättävän paljon pakolaisten puolestapuhujia jotka eivät näe koko totuutta pakolaispolitiikassa eivätkä tiedosta sitä että yksi pakolainen vetää puoleensa kymmenen muuta. Puolestapuhujilla on useimmiten myös oma intressi päästä jakamaan tuota ilmaista EU rahaa osallistumalla erilaisiin kotouttamisprojekteihin ja työryhmiin.

Katso valtuuston äänestulos täältä.

Nykyisin myönteisen päätöksen saa 20-25 % turvapaikkaa hakeneista mikä hyvin vahvistaa myös sitä käsitystä, että suurin osa hylätyn päätöksen saaneita turvapaikanhakijoista olikin vain pelkkiä onnenonkijoita ja ilmaisen elintason perässä hamuavia pakolaisturisteja joilla ei ole mitään perusteita saada turvapaikkaa. Toki on joukossa varmasti oikeastikin hätää kärsiviä mutta se on pieni vähemmistö. Kuinka helppoa onkaan ääriainesten piiloutua turvapaikanhakijoitten joukkoon kun maahantuloon ei tarvita passia eikä viisumia. Osa pakolaisista yrittää myös huijata viranomaisia valehtelemalla oman ikänsä nuoremmaksi jotta saisi alaikäisen turvapaikanhakijan statuksen. Tilastojen mukaan alaikäisistä turvapaikanhajoista 65% osoittautuu kuitenkin aikuiseksi.

Kaikki Suomesta turvapaikkaa hakeneet saavat aina oleskeluluvan hakuprosessin ajaksi mikä tarkoittaa ilmaista oleskelua täällä. Lisäksi oleskelua viivästytetään tarkoitushakuisesti valitusmenetellyillä.

Ympäriinsä kaupungilla maleksivista turvapaikkaa hakeneista suurin osa on vieläpä nuoria miehiä. Jos nuori mies lähtee sotaa pakoon ja kieltäytyy kotimaassaan asepalveluksesta niin onhan se aivan selvä, että kyseinen henkilö joutuu vainotuksi omassa maassaan. Mutta me täällä Suomessa annamme tällaiselle aseistakieltäytyjälle turvapaikan, ilmaisen asunnon ja täyden suomalaisen sosiaaliturvan. Itse asevelvollisuuteni suorittaneena ja veroni tänne maksaneena tuo ei mahdu minun oikeustajuuni. Eikö pitäisi jäädä kotimaahansa puolustamaan isänmaataan ja perhettään?

Meillä Kempeleessä ei ole vara edes polttaa katuvaloja saati auttaa omia kuntalaisia, vammaisia ja vanhuksia riittävän hyvin. Onko meillä vara sitten ottaa näitä pakolaisia kuntaan elätettäväksi?


Tapio Juvani - tehdään se yhdessä


Lisää aiheesta

Tunteet kuumenivat Kempeleessä

Mielenilmaus tyhjensi vastaanottokeskuksen Kempeleessä