Tykkää painike body

3.10.2012

Turvataan hyvät peruspalvelut

Pidetään Kempeleen itsenäisenä kuntana jolloin me Kempeleläiset päätämme kotikantamme asioista eikä joku muu.

Olimme vähällä mekin Kempeleläiset mennä Lakeus-miinaan, missä meistä yritettiin tehdä muitten Lakeuden kuntien terveydenhuollon maksumiehiä. Vastustin koko prosessin ajan yhteistä maksuperustetta. Keskitetty terveyskeskus oli menossa muualle.

Sopimusluonnoksesta oli jäänyt pois sijaintipaikkakunta. Esitin, että sen paikka tulee olla Kempeleessä. Me valtuutetut olimme tässä asiassa harvinaisen yksinmielisiä. Tämä ei sopinut taas Liminkalaisille ja Lakeus kaatui viime syksynä ovet paukkuen. Onneksi. Säästyimme toistaiseksi maksumiehen roolista vaikka Sote kolkuttaakin jo ovella.

Ensi vaalikaudella uusien valtuutettujen pitää olla hereillä, ettei heitä viedä kuin pässiä narussa.

Turvataan ne hyvät peruspalvelut omassa kunnassa mitä meillä on ja annetaan myös vanhuksille mahdollisuus valita asumisensa omassa kodissa kotipalveluita ja kotohoitoa lisäten tai hoivayksiköissä omalla paikkakunnalla. Tämä kaikki on mahdollista vain jos me pidämme Kempeleen itsenäisenä kuntana jolloin me Kempeleläiset päätämme kotikantamme asioista eikä joku muu. Kuntaliitoksilla tai yhteisillä Lakeus-hankkeilla ei ainakaan Kempeleessä paranneta peruspalveluita.