Tykkää painike body

27.2.2012

Kuntien itsenäisyys vaakalaudalla

27.2.2012

Ei voi olla oikein, että asiansa hoitaneista kunnista tehdään naapureitten maksumiehiä.

Nykyhallitus on laittanut kuntapäättäjät seinää vasten. ”Ottakaa tai jättäkää on valintanne” kuuluu sanelu valtiovallan taholta.

Voiko tämä olla edes totta demokraattisessa yhteiskunnassa? Tuo kuulostaa enemmänkin diktatuurilta kuin avoimelta demokratialta.

Tuntuu, että nykyhallituksen valtapolitiikka on koko kuntauudistuksessa se tärkein asia. On unohdettu kokonaan ihmiset ja palvelut. Jos valtiovalta ei saa kuntien edustajien kanssa aikaan aitoa vuoropuhelua niin sekametelisoppa on valmis.

Jos meidät Kempeleläiset pakkonaitetaan jonkun muun kunnan tai joidenkin muiden kuntien palvelujen kanssa yhteen niin joudumme heidän maksumiehiksi. Kempele on pystynyt tuottamaan nykyiset hyvät peruspalvelut paljon edullisemmin kuin yksikään muu kunta Oulun talousalueella. Voisimme hyvin sanoa, että tulkaa te muut oppiin tänne Kempeleeseen kuinka homma hoidetaan, mutta älkää tulko syömään meidän eväitä.

Ei voi olla oikein, että asiansa hoitaneista kunnista tehdään naapureitten maksumiehiä. Tällä tavalla tapetaan hyviä elinvoimaisia kuntia. Kyllä ne eväät pitää löytyä muualta.

Se on varmaa jos Kempele kytketään mihin tahansa yhteenliittymään me Kempeleläiset menetämme nykyisen palvelutason.

Nyt tarvitaan meitä kaikkia barrikaadeille puolustamaan saavutettuja etuja ja kunnan itsenäisyyttä.

Juttu julkaistu myös Rantalakeus-lehdessä 29.2.2012